Isäni kuoli lauantaina 72-vuotiaana Alzheimerin tautiin. Sairaus diagnosoitiin nelisen vuotta sitten. Surussa minua lohduttaa, ettei hänen tarvitse enää kärsiä. Tämä oli tämän vuoden painava syntymäpäivälahja, kun vuosi sitten se oli syöpädiagnoosi. Lennän huomenna Suomeen valmistelemaan hautajaisia perheeni kanssa.

Maanantaina sain hankittua toisella yrittämällä EU-sairaanhoitokorttia vastaavan todistuksen. Tiistaina olin sekä infektiotautien erikoislääkärin että plastikkakirurgin vastaanotoilla. Tuberkuloosiviljely ja Quantiferon-testi olivat negatiivisia. Se kuulemma tarkoittaa, ettei tauti ole aggressiivinen, mutta hoitoa pitää silti jatkaa kuusi kuukautta, kuten oli suunniteltu, koska leikkauksessa otettu tuberkuloosinäyte oli positiivinen. Verikokeet olivat kunnossa eli maksa näyttää onneksi kestävän nämäkin hoidot. Jatkan neljän antibiootin Rimstar-lääkityksellä 29.4. asti ja siirryn sitten kahden antibiootin Rifinaf-lääkitykseen seuraavaksi neljäksi kuukaudeksi eli 29.8. asti. Tämä lääke on rifampisiinin ja isoniatsiidin yhdistelmä. Sain reseptin lääkkeisiin ja lähetteen seuraaviin verikokeisiin touko-kesäkuun vaihteessa ja kontrollikäynti on 21.6. Jos kaikki on silloin kunnossa, voin tulla heinä-elokuussa Suomeen ja seuraava kontrolli olisi vasta syyskuussa hoidon loputtua. Plastikkakirurgin kontrollissa kaikki oli kunnossa. Leikatun rinnan ihon hierontaa kosteusvoiteella pitää jatkaa kahdesti päivässä, jotta kudos pehmenee ja muuttuu irtonaiseksi. Sinnekin seuraava kontrolli on vasta syyskuussa.

Tänään olin gynekologin vastaanotolla. Ultraäänessä kohdun limakalvo näyttää normaalilta. Syöpälääkitys ei siis ole aiheuttanut ongelmia. Papa-kokeen tuloksia menen hakemaan 15.6. Jos kaikki on silloin kunnossa seuraava kontrolli on vasta syksyllä kuuden kuukauden päästä. Poikkesin rintaproteeseja myyvään liikkeeseen ja selvisi, että rintaproteesin ja liivin reilun 200 euron hinnasta saa yli 150 euroa takaisin sosiaaliturvasta, kun toimittaa sinne tarvittavat todistukset. Sen asian hoidan palattuani. Sain apteekista lääkkeet hankittua, joten nyt voin huomenna matkustaa rauhallisin mielin Suomeen.