Espanjaan julistettiin eilen hätätila koronaepidemian vuoksi.  Pääministeri puhui televisiossa ja selitti tilannetta. Tänään lauantaina ministerit ovat koolla sopimassa tarkemmista yksityiskohdista ja pääministerin odotetaan puhuvan tänään uudestaan televisiossa, kun kokous on päättynyt. Täällä Madridissa koulut ja yliopistot suljettiin jo aiemmin tällä viikolla ja ihmisiä kehoitettiin pysymään kotona. Tämän hetkisen tiedon mukaan hätätilan julistaminen tulee sulkemaan kaiken muun paitsi sairaalat, apteekit, ruokakaupat ja huoltoasemat. 

Suomen ulkoministeriö pitää hyvää huolta suomalaisista, sillä heti eilisiltana sain sekä tekstiviestin että sähköpostin ulkoministeriöstä hätätilan julistamisesta. Tänään THL:sta tuli tekstiviesti, että jos on tulossa Suomeen suositellaan kahden viikon karantteenia.

Meillä täällä vuoristossa ei ole mitään hätää ja kaapit ovat täynnä ruokaa. Mieheni kanssa juuri tänään totesimme, että olo on vähän kuin kesämökillä ilman aikatauluja. Meidän normaalia eläkeläisen ja kotirouvan arkea tämä hätätila ei juuri muuta. Emme tietenkään lähde esim. pyöräilemään onnettomuusriskin vuoksi.