Kolmannesta karanteeniviikosta muodostui juhlaviikko, kun tämä blogi täytti viisi vuotta, rintasyöpädiagnoosin saamisesta tuli kuluneeksi viisi vuotta ja täytin 50 vuotta. Karanteenisynttäreiden kunniaksi mieheni valmisti ensin aamiasen ja lounaaksi herkullista kasvispaellaa. Olin lähes koko päivän linjoilla sukulaisten ja ystävien kanssa. Sattumalta samana päivänä minulta pyydettiin puhelinhaastattelu kotiseutuni paikallislehteen Madridin koronatilanteesta.

Maanantaina olin useamman tunnin videoneuvottelussa, kun minulle tehtiin psykologinen henkilöarviointi hakemaani työpaikkaa varten. Odotan päätöstä valinnasta alkavalla viikolla. Perjantaina iloitsimme, kun lähikaupassamme oli hiivaa ja tuoretta kalaa! Karanteenissa oppii iloitsemaan arkisista asioista.

Espanjan pääministeri puhui jälleen eilen televisiossa ja poikkeustilaa jatketaan ainakin 25.4. asti eli vielä toiset kolme viikkoa lisää. Nyt julkisiin tiloihin kuten kauppoihin mentäessä on käytettävä hengityssuojainta, joka tarkoittaa jotain huivia, koska oikeita hengityssuojaimia ei ole enää pitkään aikaan riittänyt edes terveydenhuoltohenkilökunnan käyttöön. Mietin, että mitenköhän ihmisten mielenterveys kestää tämän karanteenin? Terveydenhuoltohenkilökunnan sietokyky on äärirajoilla, kun henkilökuntaa ei ole tarpeeksi, suojavarusteita ja tarvittavia laitteita kuten hengityskoneita ei ole, potilaita kuolee koko ajan ja oma terveys on uhattuna. Traumaterapialle on käyttöä tämän päätyttyä. 

Tänään lehdessä kirjoitettiin myös paperittomista maahanmuuttajista, joita voi asua yhdessä huoneessa toistakymmentä, ulkona ei saa liikkua, rahaa ja ruokaa ei ole. Ihmisten elämäntilanne käy sietämättömäksi ja rikollisuuden pelätään lisääntyvän. Kaikesta huolimatta haluan jaksaa luottaa tulevaisuuteen ja siihen, että jonakin päivänä tämä kaikki on ohi. Itse saan uskosta voimaa ja mieleni on rauhallinen. Hiljainen viikko on alkamassa ja tänään vietämme palmusunnuntaita. Mielessäni on viime päivinä soinut Dietrich Bonhoefferin kirjoittama virsi 600 osastossa muuttuva maailma. "Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt. Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan, yhdessä käydä uuteen aikaan nyt."