Sana kiiri, että etsin asuntoa Fuengirolasta ja nyt minulla on myyntiin menevä asunto, johon pääsen ensin alkuun kesällä. Asunnon etsiminen netin kautta pelkkien kuvien perusteella ja kaupunkia tuntematta on vaikeata. Kaiken lisäksi hinnat ovat kesäaikaan pilvissä. Espanjalaiset ovat tehneet paljon varauksia, kun ulkomaille matkustaminen on tänä kesänä epävarmaa. Syksyllä palaavat toivottavasti taas suomalaiset ja muut "muuttolinnut". Paikan päällä voin etsiä sitten pidempiaikaisen kodin.  Onneksi muuttaminen ja kodinperustaminen on minulle tuttua puuhaa.

Rahtikoneet onneksi lentävät ja sain jo työvälineet Suomesta eli läppärin ja kännykän työkäyttöön. Opettelen nyt niiden käyttöä ja teen jo vähän etätöitä. Perehdytysvaihe on siis meneillään. Kävin tällä viikolla kampaajalla ja turvatoimet olivat kohdillaan. Menin hengityssuojain kasvoilla ja hanskat kädessä. Sain muovipussin, johon laitoin jakkuni ja silmälasit. Desinfioin kädet. Kampaajantuoli oli päällystetty muovilla ja päälleni laitettiin kertakäyttöinen muoviviitta. Kampaajalla oli hanskat ja kasvot peittävä suojavisiiri. Toinen asiakas istui monen metrin päässä ilmeisesti värjäyksessä. Minun hiustenleikkuuseeni ei kauan aikaa tuhlaudu. Kampaaja halusi mieluummin käteistä, kuin maksukortin käyttöä. Hän desinfioi setelini ja antoi minulle desinfioituja kolikoita takaisin. Hengityssuojainten käyttö on täällä nyt pakollista kaikissa suljetuissa tiloissa ja myös ulkona, mikäli etäisyyksiä ei pystytä ylläpitämään. 

Odottelemme täällä Madridissa koronarajoitusten purkamista. Malagan seutu siirtyi jo ykkösvaiheeseen tällä viikolla. Katsotaan hyväksytäänkö Madridin siirtyminen ensi viikolla, mikä tarkoittaisi vähän lisää liikkumavapauksia. Esim. alle 10 henkilön kokoontumiset sallittaisiin eli voisimme tavata taas sukulaisia sekä ystäviä pienellä porukalla ja ulkoiluajat poistuisivat meidän kylältä, jossa on alle 10 000 asukasta. Tänään juuri uutisoitiin, että Espanjassa on Euroopan tiukin rajoitustenpurkupolitiikka. Italiahan avaa rajansa jo parin viikon päästä ja Ranska on poistanut rajoituksia paljon Espanjaa nopeammin. Espanjan rajat avautuvat aikaisintaan heinäkuussa.