Sain 50-vuotislahjaksi työpaikan, josta olen haaveillut viimeiset 12 vuotta! Minut valittiin Suomen Merimieskirkon STEAN:n rahoittamaan Aurinkorannikon kolmevuotiseen sosiaalityön hankkeeseen sosiaalikuraattoriksi. Odotan uusia haasteita, joissa saan hyödyntää työ- ja elämänkokemustani mielekkäässä työssä. Olen todella onnellinen, että pääsen jälleen suomalaisen kirkollisen järjestön palvelukseen. Edessä on siis muutto Aurinkorannikolle. Minä muutan sinne kokonaan ja mieheni kulkee ainakin ensin tässä välissä. Tämä syntymäpäivälahja on huomattavasti mieluisampi kuin 45-vuotislahjaksi saatu rintasyöpädiagnoosi. Sain puhelimen välityksellä tiedon, että rintasyövän viisivuotistarkastuksessa kaikki on hyvin! Seuraavassa syksyn tarkastuksessa toivon pääseväni vielä lääkkeistä eroon. 

Olemme olleet huomenna kahdeksan viikkoa koronakaranteenissa. Aika on kyllä kulunut nopeasti arjen pyörittämisessä ja työnhakuprosessissa. Prosessiin kuului kaksi videohaastattelua, joiden välissä tein työtä koskevan etukäteistehtävän sekä psykologinen henkilöarviointi, joka tässä tilanteessa tapahtui myös netin välityksellä. Valintani yli sadan hakijan joukosta yllätti minut, koska olen kuullut, ettei 50 vuotta täyttäneellä, syövän sairastaneella ja viime vuodet pois työelämästä olleella ole mahdollisuuksia työmarkkinoilla. Nyt voin vähitellen alkaa etsiä asuntoa ja tehdä jotain työjuttuja netin kautta. Eilen tutustuin jo videoneuvottelun välityksellä kollegoihini eli Merimieskirkon muihin sosiaalikuraattoreihin ympäri Eurooppaa. Valintani julkistaminen kuluneella viikolla aiheutti runsaasti kiinnostusta ja olen antanut useamman haastattelun medialle. 

Espanjan poikkeustilarajoituksia on alettu purkaa vähitellen. Kaksi viikkoa sitten alle 14-vuotiaat lapset saivat alkaa ulkoilla tunnin kerrallaan kilometrin etäisyydellä kodista yhden vanhemman seurassa. Viime lauantaina myös kaikki muut saivat alkaa ulkoilla yksin tai korkeintaan pariskunnittain, jotka asuvat yhdessä. Ulkoilu on ajastettu ikäryhmittäin: työikäiset klo 6-10, eläkeikäiset klo 10-12, lapsiperheet klo 12-19, eläkeikäiset klo 19-20 ja työikäiset klo 20-23. Rajoituksia puretaan vähitellen kahden viikon jaksoissa siten, että Espanjan rajoitusten odotetaan olevan ohi heinäkuussa, jos takapakkia ei tule. Rajoitusten purkutahti vaihtelee lääneittäin tartunnansaaneiden määristä riippuen. Maanantaina osa maasta siirtyy jo ns. ykkösvaiheeseen, jossa liikkumis- ja kokoontumisvapaudet lisääntyvät, mutta esim. Madrid pysyy edelleen nollavaiheessa eli lisävapauksia ei vielä pariin viikkoon ole luvassa. Nyt sentään on saatavissa taas esim. hengityssuojaimia, joita kaupunki jakoi tänä aamuna ovelta ovelle käsidesipullon kera. Muuttoni Aurinkorannikolle ja töiden aloittaminen siellä riippuu siis täysin koronarajoitusten purkamisesta.