Espanjan poikkeustila päättyi viime sunnuntaina 21.6. kestettyään yli kolme kuukautta. Nyt saa matkustaa vapaasti, mutta maskipakko on kaikissa julkisissa tiloissa ja ulkonakin, jos kahden metrin turvaväliä ei pysty säilyttämään. Maskittomuudesta voi saada sadan euron sakon. Me jatkamme edelleen varovaista linjaa ja olemme tavanneet vain aivan lähimpiä sukulaisia. Nautimme pyöräilystä kahdestaan, kun vihdoinkin tauon jälkeen pääsemme ulos polkemaan.

Edellisen suunnitelman mukaan minun piti aloittaa työt Aurinkorannikolla heinäkuun alussa, mutta Suomen Merimieskirkon rekisteröintiprosessi on edelleen kesken espanjalaisen byrokratian ja ehkä koronankin vuoksi. Tästä byrokratiastahan minulla on jo monta kokemusta vuosien varrelta. Sairaanhoitajatutkinnon laillistaminen kesti täällä aikanaan kaksi vuotta ja naimisiinmenoprosessikin monta kuukautta. Minulla ei siis edelleenkään ole työsopimusta ja töiden aloittaminen siirtyy. Elokuussa osallistun Helsingissä Merimieskirkon perehdytykseen. Toivon, että sen jälkeen pääsisin jo Aurinkorannikolle aloittamaan työt.

Päädyin nyt siihen, että koska joka tapauksessa tulen Suomeen tulevan työn vuoksi, tulen jo heinäkuussa kahden viikon mökkikaranteeniin Suomeen ja sen jälkeen myös äitini voi tulla kanssani mökille. En aio siis vierailla missään, enkä tavata ketään. Omalla mökillä olo tulee olemaan ruhtinaallista espanjalaisten koronarajoitusten jälkeen. Olen siis lomalla myös netistä. Hyvää kesää kaikille!