Olen saanut parhaan joululahjan eli mieheni lisäksi äitini viettämään joulua kanssani. Hän tuli jo ennen koronatilanteen pahenemista marraskuun lopussa kolmannen rokotuksen saatuaan. Joulukuun alussa pidin muutaman vapaapäivän ja pääsimme käymään kotona Madridissa. Siellä käynti on aina hyvä irtiotto näistä työympyröistä. Tässä kuussa reissun, työmäärän ja kaksikielisten jouluvalmistelujen vuoksi en ole ehtinyt pyöräilemäänkään kuin kerran. Täältä Fuengirolasta saa käytännössä kaikkea suomalaista ruokaa eli hankin laatikot, kalat, lihat ja kakut joulupöytään valmiina ja tein itse vain rosollin, riisipuuron ja sekahedelmäkeiton sekä leivoin limput ja piparit. Äidin kanssa lähetimme joulukorttejakin, mutta ne eivät taaskaan viime vuotiseen tapaan ehtineet jouluksi perille. 

Syksy on ollut hengästyttävän kiireinen. Tämä kolmivuotinen hanke alkaa olla kohta puolivälissä. Työn tarve on tullut todistetuksi ja saan loppiaisen jälkeen osa-aikaisen työparin jakamaan työtaakkaa ensi vuodeksi. Alkavan vuoden lopussa selviää varmaankin jatkuuko tämä hanke. Lokakuisen päivityksen jälkeen asiakaskontakteja on ollut koko ajan reilusti yli 200 kuukaudessa, yhteistyötä on tehty eri tahojen kanssa ja toiminnasta tiedotettu eri areenoilla. Lähiesimieheni pääsi vihdoinkin vierailemaan täällä marraskuun alussa. Nyt alkaa olla sellainen tunne, että en ole yksin tässä hankkeessa. 

Aivan ylimääräisenä taakkaana nyt joulukuussa espanjalaisen lain täyttämiseksi minun pitää vielä suorittaa Excel-kurssi espanjaksi, jonka laajuus on 56 tuntia, joista vähintään 14 tuntia pitää olla on line -tilassa tekemässä tehtäviä! Kurssi koostuu 12 kokonaisuudesta ja kuudesta kokeesta. Kaikki pitää olla suoritettuna 30.12. mennessä. Tuntimäärähän on puolitoista työviikkoa aivan yllättäen joulun alla muiden töiden lisäksi. Keväällä suoritin työsuojelukurssin, jonka luulin riittävän tämän vuoden lakisääteiseksi koulutukseksi, mutta se laskettiinkin viime vuodelle, kun hanke vasta alkoi. Se oli paljon suppeampi. Olen onneksi saanut jo kaksi kolmasosaa kurssista suoritettua, mutta sanasto on sellaista, ettei edes paikallinen mieheni ymmärrä sitä...Minut hyvin tuntevat sitäpaitsi tietävät, että kaikki tietokoneisiin tai puhelimiin liittyvä ei kuulu vahvuuksiini tai kiinnostuksen kohteisiini, vaan kuuluvat osastoon pakkopullaa. 

Saimme täällä Espanjassa joululahjaksi taas maskipakon ulkotiloissakin. Odotan kolmannen rokotusajan saamista. Influenssarokotuksen sentään sain jo. Alkavalle vuodelle toivon ennen kaikkea terveyttä kaikille sekä työparin myötä helpotusta työtaakkaan. Rauhallista joulun aikaa ja siunausta vuodelle 2022!