Kevätpäiväntasaus oli jo ja kelloja siirretään kesää kohti tulevana viikonloppuna. On siis virallisesti kevät. Fuengirolassa kukkivat unikot, mimosapuut ja huumaavalta tuoksuvat appelsiinipuut. Tuntuu hyvältä rankan talven jälkeen. Keskitalvea täällä viettänyt Äitini ja mieheni olivat pitkään flunssassa ja minulla oli välillä kaksi petipotilasta kotona. Minä hoitajana ihmeesti pysyin terveenä. Nekin taudit paranivat ja Äitini palasi jo Suomeen. Seuraavat vieraat Suomesta saan pääsiäiseksi. En ole alkuvuonna käynyt poissa työkentältä kuin yhden pitkän viikonlopun kotona Madridissa. Oli virkistävää vaihtaa vähän maisemaa sekä tavata ystäviä ja sukulaisia. 

Työrintamalle kuuluu oikein hyvää. Rahoitus työllemme jatkuu ainakin tämän vuoden loppuun. Työtämme arvostetaan ja saimme maaliskuun alusta Fuengirolan kaupungilta käyttöömme kauniit ja rauhalliset toimistotyötilat. Työparillani ja minulla on kummallakin oma työhuone, joten nyt sekä asiakas- että toimistotyötä saa tehdä rauhassa. Toimistolle on mukava kolmen kilometrin kävelymatka suuntaansa eli tulee liikuttuakin samalla. Asiakasmäärät ovat koko ajan suuria ja sen lisäksi kokoamme hankkeen loppuraporttia. Hankkeen loppuseminaari järjestetään toukokuun lopussa. Työ jatkuu kuitenkin siis myös sen jälkeen. Huhtikuussa pääsemme käymään Suomessa Merimieskirkon koko henkilökunnan koulutuspäivillä. Minusta on aina mahtavaa tavata työtovereita ympäri Eurooppaa. 

Ensi viikolla on taas vuosittaisen syöpäkontrollin aika: verikokeita, magneettikuva, gynekologi ja vielä tulosten valmistuttua onkologi. Se jännittää aina. Viime vuonna onkologi lupaili, että mikäli kaikki olisi nyt kunnossa, saisin vihdoinkin kahdeksan vuoden jälkeen lopettaa hormoniestolääkityksen. Toivon todella sitä. Tunnen itseni ainakin ihan terveeksi, kun jaksan töiden lisäksi vapaa-ajalla pyöräillä ja vaellella lähivuorilla. Nautitaan keväästä!