Luulin, että pahin oli jo ohitettu ensimmäisen sytostaattihoidon jälkeen, mutta olin väärässä. Eilen aamulla heräsin ennen viittä siihen, että minulla oli kylmä, kehoa särki ja erityisesti leikattua rintaa ja kainaloa. Mittasin lämmön, joka oli sillä hetkellä 36,9 astetta. Olo vaan paheni ja kuume nousi 38 asteeseen ja puolisoni vei minut sairaalaan. En uskaltanut edes syödä mitään, vaan join vaan vähän vettä. Suurin pelkoni oli, että leikatun rinnan väliaikainen proteesi oli tulehtunut ja joutuisin uuteen leikkaukseen. Pääsin suoraan plastikkakirurgini vastaanotolle. Sain helpottavan tiedon, että rinta on kunnossa! Hän kertoi joutuneensa reilun kuukauden sisällä poistamaan kolme väliaikaista proteesia tulehdusten vuoksi!

Siirryin ensiapuun, jossa minut vietiin tutkimushuoneeseen ja alettiin tehdä tutkimuksia. Otettiin sydänfilmi, verenpaine, happisaturaatio, kuume, verikokeet, keuhkokuva ja virtsanäyte. Lääkäri kuunteli keuhkot ja sydämen sekä teki neurologisia tutkimuksia. Minulle laitettiin suoneen parasetamolia kuumeen laskemiseksi sekä nesteitä. Sain levätä rauhassa omassa huoneessani ja puolisoni sai onneksi olla kanssani. Minulta siis etsittiin tulehduspesäkettä tai mahdollista valkosolujen romahtamista sytostaattihoidon seurauksena. Kaikki veriarvot olivat onneksi kunnossa. Valkosolut olivat jopa yli normaaliarvojen valkosolujen määrää nostaneiden injektioiden ansiosta. Myös hemoglobiiniarvo oli hyvä. Se on noussut jo lähes leikkausta edeltäneelle tasolle. Virtsakoe oli puhdas eli mitään tulehduspesäkettä ei löytynyt. Lääkärin diagnoosi oli siis sytostaattihoidon aiheuttama kuumereaktio. Sain viikon antibioottikuurin Amoksisilliinia 875 mg kolmesti vuorokaudessa. Parasetamolia voin lisäksi ottaa gramman kolmesti vuorokaudessa tarvittaessa. Olin sairaalassa neljä ja puoli tuntia, mutta olin tosi onnellinen päästessäni iltapäivällä kotiin, etten joutunut osastolle tai vielä pahempaa leikkaussaliin. Kotiin päästyäni söin vähän ja nukuin yli kaksi tuntia. Illalla olin vielä tosi heikko hädin tuskin pysyin pystyssä ja lämpöä oli vielä 37,3.

Nukuin onneksi antibiootin ja parasetamolin ansiosta hyvin. Tänä aamuna oli jo parempi olo. Ei ollut enää lämpöä, vaikka vieläkin heikottaa. Leikattu rinta ja kainalo ovat enemmän turvoksissa ja punaisemmat kuin eilen, mutta ei niin kipeät. Nyt täytyy vaan toivoa, että antibiootti auttaa, eikä leikattu rinta tulehdu. Olen tutustunut sairaalassa yhteen nuoreen 30-vuotiaaseen kohtalotoveriin, jolta syövän uusiuduttua poistettiin molemmat rinnat. Leikkauksen jälkeen toinen rinta tulehtui borrelia-bakteerista ja proteesi jouduttiin poistamaan. Nyt hän on aloittamassa sytostaattihoidot, koska uusiutunut syöpä osoittautui kaikkein aggressiivisimmaksi tyypiksi. Kun kuuntelen häntä, totean, että minulla on kaikki hyvin. Ensi keskiviikkona menen taas verikokeisiin ja torstaina tapaan onkologini, jota eilen en valitettavasti tavannut, koska hän oli päivystettyään lähtenyt jo kotiin. Katsotaan, saanko torstaina toisen sytostaattihoidon vai pitääkö elimistön antaa vielä levätä.