Viime viikolla kävin neljän eri lääkärin vastaanotolla (onkologi, gynekologi, hematologi ja omalääkäri) sekä verikokeissa. Kolmesta ensimmäisestä vastaanotosta jo kerroinkin. Omalääkärini on vaihtunut, mutta uusi vaikuttaa myös oikein pätevältä ja mukavalta. Hän poisti sähköisestä reseptistäni Zoladex-implantin ja lupasi, että hän voi kirjoittaa minulle normaalilla paperireseptillä useamman kuukauden annoksen Anastrozolia, jos pääsen lähtemään kesällä Suomeen. Normaalistihan saan ulos vain kuukauden annoksen kerrallaan. Ainoastaan Zoladex-implantti oli erityistarkastuksen alainen lääke.

Perjantain verikokeiden otossa kävi samalla tavalla kuin magnettikuvan otossakin. Suonet oikeassa käsivarressa ovat niin huonossa kunnossa, että taas piti pistää kahteen kertaan ja nyt käsivarsi on muuttumassa mustasta vihreäksi! Magneettikuvaa otettaessa laitetaan kanyyli, jonka kautta ruiskutetaan varjoainetta ja silloinkin pistettiin kahteen kertaan. Vasenta leikatun puolen käsivartta kun ei saa käyttää kuin hätätapauksessa, kun imusolmukkeita on kerran poistettu. Vakuutusyhtiö onneksi korvasi laajat verikokeet, joiden tuloksia nyt odottelen 24.4. asti, jolloin minulla on hematologin vastaanottoaika. Huomaan anemian olossani paitsi väsymyksenä myös pulssin nousuna ja korvien huminana. Viime aikoina myös hiukset ovat putoilleet ahkerasti, joten kävin viime viikolla leikkauttamassa taas lyhyen siilitukan.

Sosiaalinen elämä on vilkasta. Lauantaina 7.4. kokoonnuimme suomalaisten kevätkirkkoon ja nauttimaan suomalaisia herkkuja, kuten karjalanpiirakoita, pullaa ja täytekakkua. Viime viikolla kävimme yhtenä iltana kyläilemässä, toisena iltana vietimme sukulaisten kanssa yhden lankoni synttäreitä, kolmantena iltana olimme teatterissa ja sen jälkeen ystäväpariskunta tuli meille illalliselle. Eilen mieheni ja minä kävimme ostamassa etupihallemme tekonurmen sekä takapihalle kesäkalusteet. Tekonurmen pyysin synttärilahjaksi, sillä olen kyllästynyt etupihan valtaaviin rikkaruohoihin. Täällä ei oikeaa nurmikkoa suositella, kun kesäisin on aina pula vedestä. Tekonurmi ja kesäkalusteet toimitetaan huomenna ja ylihuomenna taloyhtiön puutarhuri tulee asentamaan tekonurmen. Maata ja rikkaruohoja pitää poistaa ja laittaa tekonurmen alle paksu musta muovi, jotta rikkaruohot eivät tule läpi.

Perjantaina on kuukauden mukavin päivä. Käymme kerran kuukaudessa mieheni kanssa hierojan käsittelyssä, kun urheilemme niin paljon. Sen jälkeen käymme aina japanilaisessa suosikkiravintolassamme lounaalla. Mieheni innostui myös joogasta, joten olemme jo kuukauden verran käyneet yhdessä kahdesti viikossa joogatunneilla. Minä aion myös aloittaa pyöräilykauden jahka saan ensin verikoetulokset ja vähän rautaa suoniin. Pyöräily vuoristomaisemissa on toinen yhteinen harrastuksemme. Tulevana viikonloppuna saan suomalaisen ystäväni kaupunkiin, joten on mukavaa yhdessäoloa tiedossa. Näin odottavan aika ei käy niin pitkäksi.