Olin tänään onkologin vastaanotolla rintasyöpäni ensimmäisellä kolmivuotiskontrollikäynnillä. Hän kuunteli keuhkot ja sydämen ja tunnusteli imusolmukkeet ja sanoi kaiken olevan kunnossa. Minulle ilmestyi pari kolme viikkoa sitten kova patti leikatun puolen ranteeseen. Näytin sitä myös lääkärille, koska ajattelin sen olevan imusuoniston patti. Se ei kuulemma ole vaarallinen, eikä aiheuta toimenpiteitä, ellei se ala tulehtua. Helpotuksen huokaus!

Onkologi lähetti minut rinnan magneettikuvaan 22.3. sekä verikokeisiin. Menen hakemaan tuloksia 9.4. ja samalle päivälle sain myös gynekologini vastaanottoajan. Densitometria eli luuntiheyden mittaustutkimus tehdään tänä vuonna vasta syksyllä, koska vuosi sitten kaikki oli kunnossa. Toinen iloinen uutinen oli, että pistän ensi viikolla viimeisen Zoladex-implantin ja se jätetään sitten pois! Olen pistänyt sitä jo kahden vuoden ajan kerran kuukaudessa. Verikokeissa otetaan hormonimääritykset ja luultavammin jatkan pelkällä Anastrazol-tabletilla sekä kalkki-D-vitamiinivalmisteella. Saa nähdä, parantaako implantin poisjättäminen yhtään oloani. Valitin taas kipuja ja kuumia aaltoja. Anastrazol-tabletti aiheuttaa niitä kuulemma enemmän kuin Zoladex-implantti.

Nämä puolivuosittaiset syöpäkontrollit ovat aina yhtä hermostuttavia. Nukuin viime yönä vielä normaaliakin huonommin. Aamupäivällä leivoin saaristolaislimppuja, jotta sain ajatukset muualle. Kuukauden päivät tässä taas menee ennen kuin tutkimukset on tehty ja saan vastaukset.