Uuden kodin laitto etenee. Olen saanut kaikki uudet verhot ikkunoihin. Varaston hyllyt on koottu ja varasto järjestetty. Saimme neljä polkupyöräämme seinätelineisiin. Vain pari paellapannua odottaa vielä telineitään. Takapihan laatoitustyö valmistui eilen. Keväällä ostamme sinne uudet kalusteet. Palomiesystävämme kävi asentamassa Suomesta tuomani palo- ja häkävarottimet paikoilleen. Täällä kodeissa ei palovarottimia juurikaan näe. Minulla on myös sammutuspeitto keittiössä, kun täällä uppopaisto öljyssä on yleinen kokkaustapa. Mankeli on myös yksi kodinkone, jota espanjalaiset aina ihmettelevät.

Käyn nykyään kolme kertaa viikossa iyengar-joogatunneilla, joka auttaa syöpälääkityksen aiheuttamiin nivelvaivoihin. Joogatunti kestää kerrallaan 1,5 tuntia. Viime sunnuntaina osallistuin myös kolmen tunnin intensiivikurssille. Selvisi, että toinen viikottaisista opettajistani on onkopsykologi! Niin paljon kun yritin etsiä psykologista apua viime vuonna ja nyt olen hyvin kokonaisvaltaisessa "kuntoutuksessa".

Kerroin yhdessä päivityksessäni syyskuun lopussa olleista mieheni veljentytön kolmen päivän häistä. Varsinainen vihkiminen maistraatissa tapahtui kuukautta myöhemmin puolitoista viikkoa sitten. Täällä on yleistä, että juhlat pidetään ensin ja paperityöt tehdään myöhemmin. Olimme taas muiden reilun kahdenkymmenen muun lähimmän kanssa paikalla todistamassa ja juhlistamassa tätäkin hetkeä. Nuoripari lähtee tammikuussa häämatkalle kiertämään Etelä-Amerikkaa.

Mieheni lähtee parin viikon päästä Australiassa asuvan poikansa luo viettämään joulua ja palaa kotiin tammikuussa. Minä matkustan joulukuun alussa Suomeen valmistelemaan ja viettämään joulua Äitini kanssa, joka tarvitsee apua. Juhlin siis 100-vuotiasta Suomea siellä, enkä osallistu täällä suurlähetystön järjestämiin itsenäisyyspäiväjuhliin, suomalaisen seurakunnan adventtimyyjäisiin tai Kauneimpiin Joululauluihin. Viime vuonna vietinkin joulun täällä, joten nyt pääsen Suomessa joulukonsertteihin, saunaan ja nauttimaan suomalaisesta joulutunnelmasta. Unelmien täyttymys olisi päästä hiihtämään, mutta se voi olla liikaa toivottu Etelä-Suomen leveysasteella.