Eikö se ole suomalainen sanonta? Tulin juuri ortopedin vastaanotolta kuulemasta eilen otetun polven magneettikuvan tuloksia. Polven rusto on kulunut, mutta se ei aiheuta toimenpiteitä, ellei kipu haittaa minua tai polvi turpoa. Polvikierukka ja ristisiteet ovat kunnossa. Lääkäri suositteli enemmän pyöräilyä ja vähemmän juoksua ja vuorivaelluksilla tulla alas varovasti. Hänen mukaansa voin unohtaa koko asian. Oma-aloitteisesti en olisi edes mennyt ortopedille, koska suunnilleen kaikki nivelet oireilevat syöpälääkityksen vuoksi, mutta hematologi suositteli. Hän halusi poissulkea, ettei polvessa ole tulehdusta, joka aiheuttaisi yhden veren tulehdusarvon nousua. Myös fysioterapeuttini on pariin kertaan todennut, ettei olisi pahitteeksi tutkia polven tilanne. No en muutenkaan ollut enää ajatellut juosta maratoneja, joten voin juosta omaksi ilokseni ja alkaa pyöräillä enemmän. Nyt reilun parin viikon ajan edellisen ortopedikäynnin jälkeen en ole juossut enkä pyöräillyt, vaan joogannut ja sauvakävellyt ja polvi on kuten ennenkin. 

Viime päivityksessä kerroin, että valmistelimme mieheni synttäripaellaa sukulaisille. Päivä oli onneksi aurinkoinen, koska täällä on viime aikoina ollut hyvin epävakainen ja kylmä sää kuten yleensä Suomessa kesäisin ja Suomessa puolestaan on ollut espanjalaiset helteet. Meitä oli lopulta "vain" 22 ihmistä ja mieheni valmisti paellaa pihalla ja myös söimme ulkona. Seuraava paella tarjotaan entisille työtovereille 27.6. ja sitä seuraava taas sukulaisille, koska mieheni vanhempi Australiassa asuva poika tulee Espanjaan kesälomalle. Juhlista puheenollen lauantaina juhlimme suvun voimin mieheni veljentyttären 18-vuotisjuhlia. Täällä ei juhlanaiheet lopu!

Minä huomaan tarvitsevani kaiken keskellä arkisia asioita. Olen viime aikoina nauttinut ruoanlaitosta ja leivonnasta, mutta vain meitä kahta varten. Eilen tuli vuosi täyteen uudessa kodissamme. Sen kunniaksi huomenna talon rakentajat tulevat repimään olohuoneen yhden seinän jalkalistat ja sieltä alta höyläämään lattiaa, koska laminaatti on alkanut kupruilla!?

Nämä lääkärikäynnit ja tutkimukset väsyttävät ja hermostuttavat minua ja haluaisin jo vahvistuksen, pääsenkö Suomeen kesälomalle. Vielä on ainakin kolme eri lääkäriä ja parit verikokeet ennen sitä. Ensi tiistaina on hematologi. 26.6. haen tähystysten tulokset ja 9.7. on onkologi. On hyvä, että meitä syöpäpotilaita tarkkaillaan, mutta välillä tässä kaikessa on vähän ylireagoinnin makua. Minulla on käynnissä taas myös "operaatio EU-sairaanhoitokortti"!? EU-sairaanhoitokorttini vanhenee tässä kuussa ja yritin mieheni kanssa uusia sitä netin kautta kuten miehenikin on onnistuneesti tehnyt. Minun tapauksessani se ei taaskaan onnistunut!? Nyt minulla on siis aika sossuun 29.6.