Tänään on kulunut tasan vuosi toisesta rintaleikkauksesta. Sen kunniaksi juoksin ensimmäistä kertaa 15 kilometrin lenkin. Olen juossut kymppiä jo pidemmän aikaa. Treenaan puolimaratonille. Olen yhden ystäväni kanssa ilmottautunut 5.3. naapurikylässämme juostavaan puolimaratoniin. Se on testijuoksu, miten jaksan. Reitti kulkee yli 900 metrin korkeudessa. Varsinainen tavoitteeni on 1.7. juostava Paavo Nurmen puolimaraton Turussa, jonne olen myös jo ilmottautunut. Siinä on pari tavoitetta alkuvuodelle. Liikunta auttaa selvästi syöpälääkityksen aiheuttamiin nivelvaivoihin. Aamuisin olen kankea ja kivulloinen, mutta liikkuessa ei satu mistään! 

Reilun viikon päästä 30.1. saan ystäväni Suomesta kylään. Hänen lähdettyään matkustan mieheni kanssa viikoksi Mallorcalle. Toivomme näkevämme mantelipuiden kukinnan ja voivamme viettää vähän aikaa ihan kahdestaan. Tapaamme sielläkin sukulaisia ja ystäviä, mutta majoitumme hotellissa, joten saamme olla myös kahdestaan. Vuosi on alkanut ystävien tapaamisella joulunpyhien sukutapaamisten jälkeen. Mallorcalta paluun jälkeen on aika alkaa valmistella muuttoa. Uuden kodin sisätyöt ovat hyvässä vauhdissa.

Yksi espanjalainen erikoisuus lopuksi. Täälläkin on öisin lämpötila ollut pakkasen puolella. Se tarkoittaa sitä, että omakotitaloissa on syytä jättää vesihana tippumaan, jotteivat ulkona olevat vesimittarit jäädy! Uusissakaan taloissa vesimittarit eivät ole sisätiloissa, vaan talojen ulkopuolella, josta ne voidaan helposti lukea?! Suomessakin kai uutisoitiin, miten lumi aiheutti täällä taas täyden kaaoksen. Jaksan aina ihmetellä, miten huonosti täällä ollaan valmistautuneita säätilojen vaihteluihin.