On vasta torstai ja olen taas ollut jo kaksi kertaa sairaalassa tällä viikolla. Maanantaina olin ortopedin vastaanotolla aran ja hieman turvonneen polveni takia. Lääkäri kirjoitti suoraan magneettikuvalähetteen. Pyysin villiä veikkausta oireiden syystä ja hän epäilee ongelman olevan polven nivelnesteessä. Sain magneettikuva-ajan 6.6. ja heti 7.6. menen kuulemaan tuloksia. Siihen asti lääkäri kehotti olemaan juoksematta. Saan sentään onneksi pyöräillä, joogata ja tietenkin kävellä. Gynekologinikin soitti minulle, että viime kuussa otettu Papa-koe oli puhdas ja seuraava kontrolli on vasta vuoden päästä, ellei syöpälääkitykseeni tehdä muutoksia. Lääkärikäynnin jälkeen mieheni ja minä tapasimme täällä työmatkalla ollutta serkkuani kaupungilla ja oli oikein mukavaa viettää iltaa yhdessä! Nautimme terassilla espanjalaisia herkkuja ja kaupunkikävelymme keskeytyi raekuuron takia ja päädyimme pitämään sadetta yhteen kahvilaan, jossa oli menossa runoilta. Paikalliset runoilijat lausuivat vuorotellen ainakin osittain omia tekstejään.

Eilen oli vuorossa mahalaukun ja paksusuolen tähystykset kuiduttoman dieetin ja suoliston tyhjentämisen jälkeen. Kaikki sujui hyvin ja kevytanestesian ansiosta tutkimus oli täysin kivuton. Tähystyksissä otettiin koepaloja ja niiden tulosten valmistuminen kestää, joten menen hakemaan tuloksia vasta 26.6. Nyt on onneksi parin viikon tauko sairaalakäynneistä. Minulle soitettiin taas vuoden tauon jälkeen läheisestä sairaalasta, josko haluaisin mennä kesätöihin. Olisin saanut valita osaston ja sijaisuuden pituudenkin kesän aikana! Harmi! En koe edelleenkään olevani työkuntoinen ja jos vain lääkärit sallivat haluaisin Suomeen kesälomalle ja sairastelevan Äitini avuksi. Minut laitetaan taas julkisen sektorin sairaanhoitajavälityksen listan viimeiseksi eli ainakaan vuoteen on turha odottaa seuraavaa työtarjouspuhelua lähisairaaloista. 

Meillä on mieheni sunnuntaisten sukusyntymäpäivien valmistelu käynnissä. Kävimme tänään jo paella-aine- ja juomaostoksilla ja leivoin neljä banaanikakkua. Toin kakkuohjeen aikanaan Tansaniasta ja sukulaiset ovat tykästyneet mehukkaaseen kakkuun. Se on parempaa, kun saa olla muutaman päivän jääkaapissa taatelikakun tyyliin. Huomenna pääsemme hierojalle, joka tekee hyvää kaiken pyöräilyn jälkeen. Aion myös käydä ostamassa multaa ja pelargonioita ja istuttaa ne pihan laatikoihin ennen sunnuntain juhlia. Odotamme noin 30 sukulaista syömään paellaa, espanjalaista kinkkua ja kakkuja.