Puolisoni kuvitteli palaavansa viime viikolla töihin, mutta toisin kävi. Hänellä on prostataleikkauksen jälkiseurauksena veritulppa jalassa. Prostataleikkaus tehtiin samana päivänä, kun sain toisen sytostaattihoidon ja veritulppa todettiin samana päivänä, kun sain kolmannen sytostaattihoidon. Nyt alkaa olla huumori koetuksella. Puolisollani on verenohennuslääkitys ja minä pistän häneen hepariinia. Sairasloma on ainakin kolme kuukautta. Yritämme nyt molemmat sopeutua tilanteeseen.

En siis onneksi saanut uudesta Abraxane-sytostaatista allergista reaktiota, mutta sivuoireet ovat aika samankaltaiset kuin doketakselistakin. Lauantai-iltana alkoivat vaeltavat lihaskivut ja tällä kertaa on ollut myös päänsärkyä. Tällä viikolla pistän itseeni lisäksi vastustuskykyä nostavia Zarzio-injektioita, jotka aiheuttavat minulle myös influenssan kaltaisia sivuoireita. Kolmannen hoidon jälkeen alan huomata sytostaatin kertymisen elimistöön. Erityisesti aivotoiminta, kuten muisti alkaa pätkiä. Häiritsevintä ovat kuitenkin sytostaattien aiheuttamat kuumat aallot erityisesti öisin. Kuuman aallon tulo herättää unesta ja olen aivan märkä hiestä. On kuin joku kuumavesisäiliö räjähtäisi sisällä. Hetken päästä on kylmä. Sanovat, että tavallisten vaihdevuosien aiheuttamien kuumien aaltojen jälkeen tätä viluvaihetta ei tule. No sitä en saa koskaan kokea, kun vaihdevuodet tulevat nyt pakotettuna. Yöt ovat siis levottomia, kun välillä nousen ylös viilentämään itseäni ja hetken päästä on taas lakana tarpeen. Peittoa ei näissä helteissä tarvita. Päivälämpötila nousee edelleen joka päivä yli +30 asteeseen.

Puolisoni veritulpan diagnostisoimisen jälkeen meillä on joka päivä käynyt vieraita ja parhaimpina päivinä on taas ollut ruokavieraita sekä lounaalla että päivällisellä. Tilanne on hankala, koska puolisoni kaipaa seuraa ja minä en. Enkä varsinkaan jaksaisi kestitä vieraita koko ajan espanjalaiseen tyyliin. Miten mielelläni nyt tulisinkaan Suomen viileyteen ja rauhaan lomalle, mutta se ei nyt ole mahdollista. Puolisollani on tällä hetkellä lääkärikäyntejä enemmän kuin minulla. Ensi maanantaina menen genetiikan erikoislääkärin vastaanotolle ja toivottavasti hän lähettää minut rintasyöpägeenitestiin. Sen seurauksena saan tietää, poistetaanko minulta ennaltaehkäisevästi kohtu ja munasarjat. Nyt kuitenkin päivä vain ja hetki kerrallaan.