Olin maanantaina luuntiheyden mittauksessa ja gynekologilla. Gynekologi kertoi kaiken olevan kunnossa. Hän näki koneeltaan jo magneettikuvan, luuntiheyden mittauksen ja verikokeiden tulokset ja mitään poikkeavaa ei ole! Mikä helpotus! Seuraava gynekologikontrolli on vasta vuoden päästä eli palataan taas normaalinaisten rytmiin. Olin eilen onkologin vastaanotolla, joka vahvisti asian. Samalla lääkityksellä jatketaan ja seuraava kontrolli on syyskuun lopussa. Kesäkuussa minun pitää vielä mennä omalääkärin vastaanotolle uusimaan reseptit ja viemään onkologin lausunto. Yritän taas saada poikkeusluvalla kolmen kuukauden lääkkeet kuten viime kesänäkin normaalin kahden sijasta. Sitten voin unohtaa lääkärit kesän ajaksi ja tulla Suomeen lomailemaan.

Viime viikolla vahvistui, ettemme pääse muuttamaan vielä tässäkään kuussa!? Jäin tänne joulun viettoon mahdollista muuttoa varten, emmekä ole muuttaneet vielä vapuksikaan...Asunto on muuttovalmis, mutta byrokratia estää muuton, koska tarvittavat luvat puuttuvat!? Täytyy vaan taas todeta, että "Spain is different" ja yrittää olla kärsivällinen. Banaanilaatikot odottavat toimeen ryhtymistä. 

Sain toivomani lintukirjan synttärilahjaksi ja olin sunnuntaina kavereiden kanssa vuorilla bongailemassa, kun oli upea sää. Viikon sisällä on odotettavissa ainakin kahdet sukujuhlat, joten on paellaa tiedossa. Tyypillinen ruoka täällä ennen pääsiäistä on "potaje" eli kikherneistä, pinaatista ja turskasta valmistettu keitto sekä "las torrijas" eli köyhät ritarit. Ne ovat vähän erilaisia kuin suomalaiset, koska patongin palasia liotetaan maidossa, jossa on kanelia ja sokeria ja sitten ne voidellaan munalla ja paistetaan oliiviöljyssä. On myös versio, jossa leipää liotetaan punaviinissä. Rairuohoa täällä ei kasvateta, koska pihanurmet rehottavat jo ja sireenit alkavat kukkia. Kindermunat ovat täälläkin myynnissä markettien kassojen vieressä. Minä en ole koskaan ollut mikään mämminsyöjä, joten näin pääsiäisen lähestyessä en kaipaa Suomesta mitään. Hyvää pääsiäistä!