Pääsimme vihdoinkin 6.6. muuttamaan uuteen kotiimme lähes puolen vuoden odottelun jälkeen! Luulimme jo pääsevämme toukokuun lopussa muuttamaan, mutta kaasun asennus, jota tarvitaan lämpimän veden saamiseen, osoittautui hankalaksi. Vain pari päivää ennen suunniteltua muuttoa mieheni huomasi, ettei takapihan puutarhassa ollut ollenkaan vesipistettä!? Siinä vaiheessa menin jo rakennuttajan juttusille ja pyysin, että vesijohto vedettäisiin pikavauhtia, jotta muuttopäivää ei enää tarvitsisi siirtää. Vesiputken vetämiseksi eteisen kattoon tehtiin kolme reikää ja yksi seinä avattiin lähes kokonaan, koska putki vedettiin sisäkaton kautta. Väänsin melkein itkua, koska menin paikalle seuraamaan remontin edistymistä ja tein samalla jo yläkerrassa loppusiivousta. Remonttimiehet tekivät lopulta nopeusennätyksen ja putki tuli vedettyä, reiät peitettyä ja maalattua parissa päivässä. Netti- ja puhelinasennuksen tilasimme jo hyvissä ajoin ennen muuttoa toukokuussa, mutta sitä ei vielä tähän päivään mennessä olla tultu asentamaan...

Allekirjoitimme vuokrasopimuksen 4.6. Olimme tilanneet muuttofirman 6.6., eikä sitä onneksi lopulta tarvinnut siirtää. Jo edellisenä päivänä kaksi muuttofirman miestä tuli kolmeksi tunniksi pakkaamaan tavaroitamme. Klo 8 seuraavana aamuna viisi muuttofirman miestä aloitti huonekalujen ja kodinkoneiden siirtämisen sekä lopun tavaran pakkaamisen. Muuttofirman edustaja, joka kävi tekemässä tarjouksen ennen muuttoa, arvioi laatikoiden tarpeeksi noin 50 laatikkoa, mutta todellisuus oli lähes 200 muuttolaatikkoa! Mieheni oli vanhassa kodissa seuraamassa pakkaamista ja minä uudessa kodissa osoittamassa huonekalujen ja laatikoiden paikkoja. Kaikki huonekalut olivat paikoillaan ja laatikot oikeissa huoneissa iltakuudelta. Mitään ei hajonnut ja kaikki hoitui tehokkaasti. Olimme oikein tyytyväisiä muuttofirman palveluihin. Nauroin muuttomiesten kanssa, että juuri siksi meno oli tehokasta, koska ainoa espanjalainen oli muuttoa vahtinut mieheni. Muuttomiehet olivat eri Etelä-Amerikan maista. Muuttolaatikot käytiin vielä hakemassa pois samaan hintaan. Ai niin ja tehokkaat remonttimiehtkään eivät olleet espanjalaisia, vaan ukrainalaisia!

Muuttoilmoitusten teossa on myös aikamoiset kulttuurierot. Suomeen riitti, kun tein ilmoituksen Väestörekisterikeskuksen nettisivuilla. Espanjassa joka paikkaan pitää erikseen soittaa tai lähettää sähköpostia. Pankissa piti käydä henkilökohtaisesti. Asuinpaikkakuntamme rekisteristä hain kaavakkeen, joka piti täyttää ja palauttaa liitteiden kera. Liitteeksi tarvittiin kopiot vuokrasopimuksesta sekä kaikkien muuttaneiden henkilötodistuksista. Sain kolmen kuukauden lääkkeet ulos apteekísta. Saimme muuttolaatikot purettua, kodin järjestykseen ja jopa verhot ikkunoihin ennen Suomeen lähtöä. Viime viikko oli tuskaista huippuhelteiden vuoksi ja taloyhtiön uima-allas oli jo kovassa käytössä. Koti alkoi jo tuntua kodilta ja eilen tulin Suomeen kesälomalle ja auttamaan sairastelevaa Äitiäni. Tulin taas käsimatkatavara täynnä lääkkeitä. Hyvää juhannusta!