Viime torstaina olin ensin aamulla omalääkärin vastaanotolla pyytämässä lähetettä julkiselle puolelle tuberkuloosihoitoja varten. Illalla oli hammaslääkäri, jossa onneksi todettiin kaiken olevan kunnossa. Sytostaatit eivät ole vaurioittaneet hampaita ei ollut reikiä eikä ienongelmiakaan. Vielä samana iltana onkologini soitti ja lähetti minut perjantaiaamuna verikokeisiin ja tänään olin hänen vastaanotollaan.

Rintasyöpälääkitys muutettiin, jotta tuberkuloosilääkitys voidaan aloittaa. Tämä lääkityksen muutos tehdään kuulemma normaalisti kahden vuoden Tamoksifeenihoidon jälkeen, mutta viime aikoina hoitoa on alettu muuttaa aikaisemminkin, koska minulle nyt määrätty päivittäinen Anastrotsoli 1mg, Ideos-kalkkivalmiste sekä 28 päivän välein ihon alle laitettava Goserelina 3,6 mg implantti, joka Suomessa tunnetaan nimellä Zoladex, on osoittautunut hyvin tehokkaaksi rintasyövän hoidossa. Tämän hoidon sivuvaikutuksia ovat kuumien aaltojen lisäksi luukivut ja osteoporoosi. Sen vuoksi onkologi lähetti minut perjantaina tehtävään luuntiheysmittaukseen DEXA-menetelmällä. Tätä hoitoa jatketaan nyt kaksi vuotta. Tamoksifeeniä ehdin syödä vain viisi kuukautta.

Huomisaamuna menen taas omalääkärin vastaanotolle hakemaan reseptejä ja pyytämään uutta lähetettä julkiselle puolelle. Viime torstaina saamani lähete, kun ei kelvannutkaan!? Saamani lähete kävi vain läheiseen julkiseen sairaalaan, mutta ei siihen julkisen ja yksityisen yhdistelmään, jossa minä olen hoidettavana. Sain perjantai-iltana puhelinsoiton asiasta ja se pilasikin sitten mukavasti viikonlopun. Ongelma täällä on, ettei sairaaloiden välillä ole tietojen vaihtoa, joten en voi tässä tilanteessa olla kahdessa eri sairaalassa hoidettavana, kun lääkitykset pitää saada kohdalleen. Olen tosi väsynyt tähän byrokratiaan! Aivan kuin sairastamisessa ei olisi tarpeeksi. Viime viikolla kävin neljän eri lääkärin vastaanotolla sekä verikokeissa. Tällä viikolla on ainakin kaksi lääkäriä sekä luuntiheysmittaus, eikä tuberkuloositutkimukset ja hoito ole vielä edes alkanut. Herään öisin tunnin välein kuumiin aaltoihin. Kokeilin melatoniiniakin, mutta ei siitä ollut apua. Ei auta muu kuin edetä päivä kerrallaan tässä hoitoviidakossa.