Huomenna tulee kuluneeksi kolme vuotta mastektomiasta eli rinnan poistoleikkauksesta. Olen tyytyväinen päätökseeni poistattaa koko rinta ja myöhemmin kaikkien vaikeuksien jälkeen olla ottamatta myöskään silikoniproteesia. Maanantaina tulee kuluneeksi jo kaksi vuotta Isäni hautajaisista. Äitini sanoi minulle juuri tänään, että hän alkaa vasta nyt tajuta Isän kuoleman lopullisuuden. Itsekin kaipaan Isää monissa tilanteissa. Hän sai Alzheimerintauti-diagnoosin vain neljä vuotta ennen kuolemaansa ja kuoli nuorena. Kuluneet vuodet eivät ole olleet helppoja meidän perheelle.

Kävin anestesialääkärin vastaanotolla 23.5. anestesiassa tehtävää mahalaukun- ja paksusuolen tähystystä varten. Vaakuutusyhtiö näytti onneksi jo vihreää valoa tähystyksille. Sain ajan ortopedille 21.5. polven lievän turvotuksen arviointia varten. Olen syönyt nyt 10 päivää rautaa ja vaikutusta ei tietenkään vielä huomaa. Rautavarastojen täyttyminen on kuukausien projekti. 

Syntymäpäivälahjaprojektini eli etupihan tekonurmen laitto tuli valmiiksi vapun aikaan. Piha on nyt siisti eikä kaipaa kastelua. Täällä ei vappuna ollut mikään piknik-keli, vaan satoi rakeita koto-Suomen tyyliin! Meillä käytetään ruoanlaitossa ainoastaan ekologista neitsytoliiviöljyä, jota tilaamme kerran vuodessa suoraan tilalta paitsi itsellemme myös lähipiirille. Yhtenä päivänä meille siis toimitettiin 16 laatikkoa, joissa kaikissa on neljä viiden litran kanisteria. Yhteensä siis 320 litraa oliiviöljyä! Tilaajat ovat nyt käyneet hakemassa öljylaatikoitaan.

Veimme auton katsastukseen alkuviikolla ja yllätykseksemme se ei läpäissytkään katsastusta. Onneksi vika saatiin tällä viikolla kuntoon ja auto läpi katsastuksesta, sillä ylihuomenna lähdemme pyörät mukanamme rannikolle lataamaan akkuja. On ihanaa päästä syömään valmiiseen pöytään kolme kertaa päivässä, nauttia merestä ja pyöräillä yhdessä! Juhlistamme kahden myös molempien synttäreitä, vaikka mieheni kutsuu vielä sukulaisetkin meille paellalle, kun olemme palanneet. Huomenna täällä juhlitaan jo äitienpäivää. Viikko ennen Suomea.