Kävimme tänään toista kertaa katsomassa naapurikylässämme meitä kiinnostanutta omakotitaloa ja päätimme vuokrata sen tammikuun alusta alkaen. Hermostuttava etsintä on siis päättynyt! Saamme asumiskuluja vähän pienemmiksi, mutta talo ei kylläkään ole pienempi. Olemme käytännössä talon ensimmäiset asukkaat, koska omistaja ei ole kuin käynyt siellä rakentamisen jälkeen. Tontti on espanjalaiseksi poikkeuksellinen, koska siellä kasvaa tammia ja meillä tulee olemaan myös kauniit vuoristomaisemat. Itse talossa on myös pari asiaa, jotka eivät ole aivan tyypillisiä täällä: öljylämmitys ja pesukone vessassa keittiön sijaan. Muuttomatka on vain kuusi kilometriä. Päätimme, että vietämme ensin joulun rauhassa ja pakkaamme ja muutamme vasta pyhien jälkeen. Talossa tehdään ennen muuttoamme vielä myös pyytämiämme korjauksia.

Metsästin taas pari viikkoa postimerkkejä joulupostiin joka vuotiseen tapaan. Täällä postimerkkien myynti on monopolisoitu Estanco-tupakkakaupoille. Hyvällä tuurilla joistakin posteista saattaa myös saada merkkejä. Kävin kahtena peräkkäisenä viikkona kylämme tupakkakaupassa ja postissa ilman tulosta. Lopulta sain ostettua postimerkkejä isomman naapurikylän tupakkakaupasta. Joka vuosi minulle sanotaan, etteihän kukaan enää lähetä joulupostia, vaan kaikki lähetetään sähköisessä muodossa?! Joka kerta vastaan olevani suomalainen ja kerron suomalaisten yhä lähettävän myös perinteisiä joulukortteja. Sain siis lopulta joulupostin lähtemään.

Suomalaisen luterilaisen seurakunnan joulumyyjäiset olivat menestys, vaikka sää oli viime viikonloppuna sateinen. Tein saaristolaislimppuja ja valmistin niistä lohivoileipiä, jotka menivät kuin kuumille kiville. Vietimme tällä viikolla kirkolla myös suomalaista lauluiltaa, kun saimme suomalaisia vieraita Aurinkorannikolta. Noudatin mieheni kanssa suurlähettilään kutsua itsenäisyyspäivävastaanotolle, joka pidettiin myös jo tällä viikolla. Siellä on aina mukava tavata tuttuja ja nauttia suomalaisia herkkuja. Viikon päästä lauantaina meillä on vielä suomalaisten joulukirkko ja Kauneimmat Joululaulut. Edessä olevien jouluvalmistelujen ja tulevan muuton vuoksi luulen, että blogi taitaa nyt jäädä pienelle tauolle. Haluan siis toivottaa kaikille rauhallista joulua ja toivorikasta uutta vuotta 2017!