Espanjan poikkeustila päättyy näillä näkymin 21.6., jonka jälkeen eri itsehallintoalueiden välillä olisi taas vapaa liikkuvuus. Jos näin tapahtuu, pääsisimme kesäkuun lopussa Fuengirolaan. Espanjan rajojen odotetaan avautuvan 1.7., jonka jälkeen turistit ovat taas erittäin tervetulleita auttamaan Espanjan talouden elpymistä. Muutama päivä sitten Espanjassa hyväksyttiin vihdoinkin minimitoimeentulo, sillä täällä on lähes miljoona taloutta, joilla ei ole tällä hetkellä minkäänlaista toimeentuloa. Parhaillaan on meneillään 10 päivän valtakunnallinen suruaika koronan uhrien muistolle ja liput liehuvat puolitangoissa.

Olin tänään uuden onkologini vastaanotolla. Kaikki on kunnossa ja seuraava kontrolli on marraskuun alussa. Jos kaikki on silloin kunnossa, hormoniestolääkitys voidaan lopettaa. Puolen vuoden päästä lääkityksen lopettamisesta otetaan vielä magneettikuva sekä verikokeet ja sen jälkeen kontrollit ovat vuoden välein. Hyviä uutisia siis!

Perehtymiseni työnantajani Suomen Merimieskirkon (www.merimieskirkko.fi, facebook.com/Merimieskirkko) organisaatioon ja toimintaan jatkuu. Yhdistys juhlii tänä vuonna jo 145-vuotista toimintaansa. Merimieskirkko toimii ulkomailla asuvien ja liikkuvien suomalaisten parissa sekä tekee kansainvälistä merenkulkijatyötä Suomen satamissa. Esim. viime vuonna työssä kohdattiin lähes 300 000 ihmistä. Ulkomailla Merimieskirkolla on toimipaikka Saksassa, Belgiassa, Hollannissa, Isossa-Britanniassa ja Kreikassa. Muita työalueita ovat mm. Irlanti, Luxemburg, Puola, Kaakkois-Aasia ja nyt uutena Espanja. Kotimaan kansainväliset merimieskirkot palvelevat Hamina-Kotkassa, Helsingin Vuosaaressa ja kesäisin Hernesaaressa, Turussa, Raumalla, Kokkolassa, Oulussa ja Kemi-Torniossa. Toivon, että  Sinäkin liityt työni seuraajien joukkoon. Kerron jatkossa, miten se tapahtuu, kun työlleni luodaan oma facebook-sivu ja alan kirjoittaa uutiskirjeitä.