En ole koko 47-vuotiaan elämäni aikana ollut laihdutuskuurilla ja olen aina saanut osakseni ihmettelyä, miten voin syödä niin valtavia määriä. Nykyään kun on muotia pitää ruokapäiväkirjaa päätin, että minäkin kirjoitan parin päivän syömisistäni. Taustaksi kerron, että harrastan liikuntaa yleensä kuutena päivänä viikossa. Rintasyövän myötä jätin ruokavaliostani punaisen lihan, alkoholin ja valkoisen sokerin. Korvaan sokerin esim. leivonnassa agavesiirapilla. Syön enimmäkseen itse tehtyä kotiruokaa ja juon vettä ja vihreää teetä. Leivon kaiken leivän itse, koska alueeltamme Espanjassa ei ole kovin helppoa löytää kunnollista täysjyväleipää.

PÄIVÄ 1.

Aamiainen klo 9

Aamiainen alkaa aina itse puristetulla sitruunamehulla. Joka aamu syön kulhollisen kauden hedelmiä. Näin maaliskuussa kulhossa on banaani, kiiwi ja päärynä. Tänään on puuropäivä, joten lautasellinen veteen kattilassa keitettyä kaurapuuroa (mikropuuroa vain hätätapauksessa) ja päälle Suomesta tuotua mustikkajauhetta ja tuoreita mansikoita. Espanjassa on nyt paras mansikka-aika. Juon ison mukillisen vihreää mintulla maustettua teetä ja kourallisen pähkinöitä. Kuorin kouralliseeni viisi saksanpähkinää, viisi hasselpähkinää, viisi pistaasipähkinää ja viisi mantelia syön tietysi kuorineen.

Lounas klo 14.30

Alkupalaksi tomaatti-mozzarellasalaattia, basilikan ja oliiviöljyn kera. Pääruoaksi lautasellinen itse tehtyä linssikeittoa, johon lisään keitettyä täysjyväriisiä. Syön tätä ruokaa lähes joka viikko, enkä kyllästy siihen ollenkaan. Keitto sisältää linssien lisäksi porkkanaa, sipulia, paseerattua tomaattia ja tietysti oliiviöljyä. Ruokajuomaksi vettä. Jälkiruoaksi appelsiini ja mukillinen vihreää minttuteetä.

Illallinen klo 21

Iso pala (neljäsosa peltiä) itse tehtyä kasvispiirakkaa, joka sisältää punaista ja vihreää paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa täysjyväpohjalla. Juomaksi yrttiteetä ja jälkiruoaksi mieheni itse tekemää maustamatonta jogurttia ja omena. En ole koskaan ollut välipalojen ystävä, kun syön aterioilla niin paljon. Tiedän kyllä, että olisi terveellistä syödä useammin ja vähemmän kerralla...

PÄIVÄ 2.

Aamiainen klo 9

Joka aamu heti herättyäni klo 7 ja klo 8 välillä juon puoli litraa huoneenlämpöistä vettä. Aamupalan aluksi juon sitten itse puristetun sitruunamehun ja syön kulhollisen hedelmiä, johon tänään lisään banaanin, kiiwin ja päärynän lisäksi mansikoita, koska en syö puuroa. Syön itse tehdyn porkkanasämpylän itse tehdyn humuksen, salaatinlehtien, tomaatin ja kurkun kera. Juon ison mukillisen vihreää mintulla maustettua teetä ja kourallisen pähkinöitä.

Lounas klo 14.30

Olen valmistanut pisto-kasviskastiketta, joka sisältää sipulia, kesäkurpitsaa, munakoisoa, punaista ja vihreää paprikaa tomaattikastikkeessa. Syön sitä täysjyväpastan kanssa ja juon vettä. Jälkiruoaksi vuohenjuustoa ja kvittenipuun hedelmistä tehtyä marmelaadia (membrillo) ja mukillinen vihreää minttuteetä. 

Illallinen klo 21

Tomaatti-avokadosalaattia, johon lisään purkillisen tonnikalaa ja oliiviöljyä sekä pala Suomesta tuotua siemennäkkäriä. Juomaksi vettä ja jälkiruoaksi itse tehtyä vadelmarahkaa. Rahkaa, jota myydään "vispatun tuorejuuston" nimellä, ei ole saanut ostaa Espanjasta vielä kovin kauaa ja iloitsin suuresti, kun löysin sitä ensimmäisen kerran! Vadelmia on aika helppo löytää kaupoista tuoreina, koska niitä viljellään täällä. Seuraavassa päivityksessä sitten muutama ruokaohje, joita on pyydetty.