Kesäkuu oli ensimmäisen työvuoden tiukin työkuukausi, koska asiakkaita ja viranomaiskontakteja oli paljon. Heinä- elokuussa sain viettää ansaittua lomaa Suomessa mökillä mieheni ja äitini seurassa. Mökkiloma oli hyvää vastapainoa sosiaaliselle sisätyölle, mutta ensi vuonna varaan itselleni myös pienen pätkän lomaa ihan kaikesta sosiaalisuudesta ja puuhastelusta. Elokuussa tein Suomessa myös töitä. Saimme järjestettyä Merimieskirkon kesäjuhlat Naantalissa, missä sain tavata kollegoita ja työn tukijoita. Vierailin muutamassa seurakunnassakin sekä muiden yhteistyökumppaneiden luona kertomassa hankkeesta. Kävin myös ensimmäistä kertaa Merimieskirkolla Vuosaaressa ja pääsin kollegoiden kanssa parille laivakäynnillekin. 

Syyskuun alussa palasin työpaikalle Fuengirolaan. Se tuntui aivan eri paikalta kuin ennen kesää. Ihmisiä oli joka puolella paljon, koska turistikausi oli vielä täysillä käynnissä. Koronarajoitukset sisätilojen maskipakkoa lukuunottamatta olivat poistuneet. Asiaskasvirta oli kuin hyökyaalto, koska paikalliset viranomaiset olivat kesäloman aikana säilöneet muutamia hankalia tapauksia. Syyskuussa minulla oli myös työreissu Hampuriin, jossa tapasin vihdoinkin tiimin, johon organisatorisesti kuulun sekä pääsin tutustumaan elämäni toiseen Merimieskirkkoon Vuosaaren jälkeen. Tiimin kanssa vietimme virkistyspäivää upeassa Helgolandin saaressa Pohjanmerellä. Ehdin myös tutustua vähän Hampuriin viikonlopun aikana. Merimieskirkon puheenjohtajisto vieraili pitkän viikonlopun Fuengirolassa eli he olivat ensimmäiset edustajat, jotka tulivat tutustumaan hankkeeseen. Sain pitää myös suomalaista ystävääni kodissani vieraanani hänen pyhiinvaellusreissullaan Espanjassa.

Syyskuussa oli  vuorossa taas rintasyöpäkontrolli, joka piti tällä kertaa sisällään vain verikokeet Fuengirolassa ja onkologin puhelinsoiton Madridista. Kaikki verikoearvot ovat kunnossa, jopa kolesteroli on laskenut kesän aikana. Nyt ei tarvitse miettiä lääkityksen aloittamista. Syön Anastrozol-lääkitystä tammikuulle, sitten pidän kolmen kuukauden tauon ja maaliskuussa syövän 7-vuotiskontrollissa ovat vuorossa taas rinnan magneettikuva, luuntiheysmittaus ja verikokeet. 

Lokakuu on alkanut toisella työreissulla tällä kertaa Merimieskirkon Euroopan sosiaalityön koulutuspäiville Ateenaan. Tapasin vihdoinkin kaikki sosiaalikuraattorikollegani ja sen myötä tunnen nyt todella kuuluvani joukkoon. Etäyhteydet eivät ainakaan minulle olleet tätä kokemusta antaneet. Pääsin tutustumaan jo kolmanteen Merimieskirkkoon parin kuukauden sisällä viraillessani Ateenan toimipisteessä. Malagasta ei ole suoria lentoja Ateenaan, joten matkustin ensin kotiin Madridiin, jossa en ole käynyt toukokuun jälkeen. Mieheni lähti mukaan ja yhdistin tähän matkaan muutaman vapaapäivän ja saimme tutustua Ateenaan. Nyt voi siis kaksi rokotusta saatuaan matkustaa, mutta eri maat vaativat erilaisia lomakkeita täytettäväksi maahantultaessa. Nyt tuntuu, että viime vuosi oli koronapandemian vuoksi harvinaisen rauhallinen uuteen normaaliin verrattuna. Kaikki merkit viittaavat siihen, että suomalaiset ovat palaamassa Aurinkorannikolle ainakin yhtä suuressa määrin kuin ennen pandemiaa eli se tietää sitä, että töitä riittää ja jaksamisesta on pidettävä hyvää huolta.