Palasin mieheni kanssa Suomesta viime viikon tiistaina ja perjantaina tulin kipeäksi. Ensin nousi kuume ja olo oli kuin hakatulla. Lauantai-iltana käsiin ja jalkoihin alkoi nousta vesikelloja. Suuhun ei onneksi noussut juuri ollenkaan. Olin sairastunut lastentautina tunnettuun enterorokkoon! Jalat ja kädet olivat kuin tulessa vesikellojen noustessa. Mikään muu ei tuonut helpotusta kuin jo sytostaattihoitojen aikana oppimani käsien ja jalkojen liotus kylmässä vedessä. Yöt siis kuluivat rantatuolissa istuen ja kädet sekä jalat vesivadeissa! En ole ollut näin kipeä sytostaattien saamisen jälkeen eli kolmeen vuoteen. Vastustuskykyni on ilmeisen alhaalla ja olen tainnut taas kerran väsyttää itseäni vähän turhan paljon. Nyt olo alkaa olla jo hieman parempi, kun kaikki vesikellot ovat ilmeisesti nousseet, polte lakannut ja pystyn nukkumaan. Otan nyt hyvin rauhallisesti, ettei tule jälkitauteja. 

Olin yli kahdeksan viikkoa mökillä Äitini kanssa ja miehenikin viihtyi kanssamme viisi viikkoa. Meillä ei ollut mukana tietokonetta, joten olen viettänyt koko kesän terveellistä somepaastoa. Tämän kesän säät suosivat uintia, saunomista, sauvakävelyä, pyöräilyä, soutelua ja kaikenlaisia mökkipuuhia. On tehty puutarhatöitä, tyhjennetty ulkohuussia, poltettu roskia, puhdistettu mökkien kattoja ja rännejä, avattu viemäriä, puhdistettu likakaivoja, laskettu soutuvene vuosien tauon jälkeen vesille ja taas nostettu se ylös vedestä ja lopuksi laitettu mökki talviteloille. Kesällä kärsin rengasrikonkin ja ystävän avulla sain autoon uudet renkaat alle. 

Ennen mieheni tuloa Suomeen heinäkuussa säilöin kesän satoa Äitini kanssa sekä kävimme konserteissa ja kesäteatterissa.  Tapasin ystäviä ja pääsin mukaan juhlahetkiin. Mieheni kanssa pääsimme veneretkelle Seilin saareen serkkuni perheen ansiosta ja patikkaretkelle Kurjenrahkan kansallispuistoon ystäväpariskunnan ansiosta. Kahdestaan teimme yli 70 kilometrin päiväpyöräretken Velkualle ja kävimme päiväretkellä Helsingissä David Hockneyn taidenäyttelyssä, jonka mieheni halusi nähdä. Tänä vuonna emme lähteneet pidemmälle kesälomareissulle. Suunnitelmissa on ensi kesäksi parempien pyörien hankinta, jotta pääsemme taas pyöräreissulle. Jooga on antanut virtaa kesään ja se on ollut omaa aikaa Äidin ja mieheni kanssa olon sekä mökkipuuhien lomassa.

Huomenna aloitan taas puolivuotistarkastukset onkologin vastaanotolla. Hän määrännee tutkimuksia ja 2.10. minulla on vastaanotot hematologille ja gastroenterologille.